Calendar stufos pentru Federația Română de Oină

0
333

35 de competiții interne și 2 internaționale cuprinde proiectul de calendar al Federației Române de Oină pe anul 2021. Cupa Regelui, deja o competiție tradițională pentru sportul nostru național, și Cupa Reginei, care a avut loc pentru prima oară în 2019, sunt evenimentele care vor deschide sezonul 2021. Acestea sunt programate în week-end-ul 7-9 mai la București.

“Cu speranța că 2021 vom reuși împreună să învingem acest virus și să revenim în iarbă, am lansat proiectul de calendar al Federației Române de Oină. Avem un calendar competiţional foarte îndrăzneţ. În general, sunt două categorii de competiţii, calendar naţional şi calendar internaţional. La competiţiile naţionale, avem întreceri pentru băieţi şi pentru fete, avem competiţii pentru seniori şi juniori. Sunt întreceri pentru toate cele trei categorii în care se joacă oină. Este în primul rând jocul în 11 sportivi pe teren mare normal, apoi în 8 jucători pe plajă şi competiţii în sală pentru a acoperi şi sezonul rece, cu 6 jucători”, a declarat Nicolae Dobre, președintele FRO.

Dintre cele 35 de competiții interne, 16 sunt programate a avea loc în județul Constanța!  Astfel la finele anului trecut a avut loc o întâlnirea de lucru între preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, şi preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, eveniment desfăşurat la sediul CJC.

„Pe parcursul discuţiei, am remarcat faptul că preşedintele Consiliului Judeţean este un foarte bun cunoscător al fenomenului oinistic, cu atât mai mult cu cât provine dintr-o zonă – Iaşi – cu adânci tradiţii în practicarea sportului nostru naţional. Mulţumim mult pentru deschiderea manifestată”, a încheiat preşedintele Federaţiei Române de Oină.

Cele 2 evenimente internaționale din cadrul calendarului Federației Române de Oină sunt: Gala Sporturilor Tradiționale (Portugalia – 18-24.06.2021) și Cupa Unirii (Moldova – 15-17.10.2021).

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.