Calendarul înscrierilor copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021 – 2022

0
88
Elevilor li se măsoară temperatura - Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Procedura în vederea înscrierii copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021 – 2022 începe miercuri, 17 martie a.c.. Unitățile de învățământ şi inspectorarele şcolare sunt aşteptate să afişeze planul de şcolarizare propus şi numărul de clase pregătitoare, iar părinţii depun sau transmit cererile de înscriere în perioada 29 martie – 28 aprilie a.c..

Astfel, potrivit Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august 2021, inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare. Procesul de înscriere în învăţământul primar nu este condiţionat de frecventarea grupei mari a învăţământului preşcolar.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. În situaţia acestor copii, care au frecventat grădiniţa, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinţilor, în baza recomandării eliberate de unitatea de învăţământ cu nivel preşcolar, notează stiripesurse.ro

Conform calendarului, procesul în vederea înscrierii copiilor la şcoală începe în 17 martie. Fiecare unitate de învăţământ şi inspectoratul şcolar vor afişa circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare propus şi numărul de clase pregătitoare alocate.

În perioada 29 martie – 28 aprilie, părinţii/ tutorii legal instituiţi/ reprezentanţii legali vor completa/depune/transmite cererile-tip de înscriere. Cererile vor putea fi transmise online sau depuse la unitatea de învăţământ la care aceştia solicită înscrierea copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.