Camera Deputaţilor a eliminat pensiile speciale

0
88

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 28 ianuarie, eliminarea pensiilor speciale, în ciuda protestelor grefierilor.

Proiectul, care prevede eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi poliţiştilor, a întrunit 247 voturi pentru, nici un vot împotrivă şi 21 de abţineri.


Au fost eliminate amendamentele care abrogau indemnizaţia pentru activitatea de liber profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România, indemnizaţia pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică şi indemnizaţia de merit.

După adoptarea pe articole, deputatul USR Stelian Ion a cerut, în plen, plafonarea pensiilor magistraţilor, menţionând că eliminarea acestor pensii ar putea fi neconstituţională.În replică, preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon, a afirmat că deja a fost votată abrogarea pensiilor speciale ale magistraţilor.

Cea mai mare pensie specială: 74.000 de lei

Cea mai mare pensie specială în plată este de 74.000 de lei pe lună, adică aproape 15 mii de euro, şi este încasată de un fost magistrat. În medie, foştii procurori şi foştii judecători iau pensii de 18.700 de lei. Printre beneficiarii de pensii speciale se numără şi foştii angajaţi ai Securităţii, consideraţi acum pensionari ai Ministerului de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.