Canalul de colectare din Lazu, curățat și igienizat – GALERIE FOTO

0
275

Muncitorii angajați ai ABADL au curățat și igienizat un canal colector din Lazu, care se   ummmpluse de mâl și gunoaie aduse de apă, iar vegetația crescuse deja destul de mare, încât apa nici nu mai avea loc.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a postat imagini ÎNAINTE și DUPĂ curățarea acelei rigole, pentrua se putea face o comparație.

”Înainte și după: de la începutul săptămânii până astăzi, oamenii noștri de la ABADL au curățat și decolmatat peste un kilometru din canalul colector al satului Lazu, comuna Agigea. După cum se vede din imagini, nu se mai făcuse o astfel de operațiune de mult timp, iar ce am scos de acolo a fost pe măsură. În doar o săptămână de lucru, oamenii și utilajele noastre au scos aproximativ 70 de tone de vegetație, mâl și gunoaie din acel canal.

Este trist că nu s-a acționat deloc până acum și autoritatea locală nu și-a bătut capul cu o asemenea problemă, mai ales pentru sănătatea locuitorilor, dar acum aceștia se pot bucura de curățenie și normalitate. A mai rămas um singur semn de întrebare: apa care se prelinge prin canalul colector are un miros extrem de urât și o culoare închisă. Motiv pentru care angajații ABADL au prelevat probe și săptămâna viitoare vom avea rezultatele. Dacă vom constata ape menajere, atunci vom acționa în consecință”, a declarat Bogdan Bola.

De precizat că, recent, acțiuni similare au avut loc și în cazul pârâului Nuntași, de unde au fost scoase tone de gunoaie. Concomitent, angajații ABADL continuă și acțiunile de colectare a algelor depuse pe plajele litoralului.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.