Când se deschid noi centre de vaccinare? Ce spune Valeriu Gheorghiță

0
102

Zece milioane de persoane vaccinate până în septembrie este obiectivul pe care și l-au propus autoritățile în speranța că se va atinge astfel imunitatea de grup. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că în perioada următoare procesul de vaccinare se va accelera.

Accelerarea va fi posibilă odată cu implicarea medicilor de familie și a primirii de noi tranșe de vaccin, ceea ce va face posibilă deschiderea unor puncte de vaccinare suplimentare.

”Medicii de familie vor putea ajuta în procesul de vaccinare de la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai, cel mai probabil după 4 mai, pentru că până atunci vor trebui pregătite multe lucruri, în primul rând trebuie făcută centralizarea celor care doresc să se implice, ulterior urmează etapa de training, de pregătire efectivă, de transmitere a procedurilor, trebuie pregătită inclusiv infrastructura logistică și distribuția vaccinurilor”, a spus Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că în 6 aprilie este preconizată deschiderea a 12 cabinete noi pentru vaccinarea cu Moderna, iar pe 13 aprilie vor fi operaționalizate 144 de cabinete noi unde vor fi alocate vaccinuri de la compania Pfizer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.