Când se reiau traseele în Deltă? Guvernatorul Ion Munteanu: “Am încheiat aproape 20 de protocoale cu primăriile din Tulcea şi Constanţa”

0
377

Numeroase protocoale au fost încheiate cu primările din Tulcea și Constanța, unități administrativ teritoriale aflate în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), pentru sprijinirea traseele verzi. Anunțul a fost făcut de guvernatorul ARBDD, Ion Munteanu. Potrivit acestuia, ARBDD intenţionează ca până pe 15 iulie să stabilească trasee scurte dedicate ambarcaţiunilor prietenoase cu mediul.

În Deltă, tot mai mulţi operatori turistici le oferă vizitatorilor posibilitatea de a se plimba în caiace pe canale şi lacuri, potrivit Asociaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD). Astfel, mai mulţi operatori turistici care promovează turismul în Deltă au solicitat de mai mulţi ani asemenea trasee, însă până acum acestea nu s-au concretizat.

Există solicitări ale comunităţilor locale şi agenţilor turistici să realizăm trasee mai scurte în jurul localităţilor şi ne-am propus să le stabilim până pe data de 15 iulie. Noi am dori ca pe aceste trasee să se practice un turism cu bărci tradiţionale, la rame sau să se folosească motoare electrice, dar probabil că cerem prea mult acum“, a afirmat Munteanu.

El a mai spus că autorităţile locale sunt dispuse să sprijine concretizarea traseelor verzi din Deltă.

În ultimele luni, am încheiat aproape 20 de protocoale cu primăriile din Tulcea şi Constanţa care se află în perimetrul Rezervaţiei. A fost ideea noastră de a încheia aceste protocoale care au mai multe obiective. Ele nu prevăd aceste trasee, dar sunt o bază de lucru“, a menţionat guvernatorul Deltei.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.