Când se va lua în calcul carantinarea municipiului Constanța

0
1999
Foto: Primăria Constanța

Municipiul Constanţa se apropie de carantină având în vedere că rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 a ajuns la 8.78, miercuri, 18 noiembrie a.c. În ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa s-au înregistrat 528 de noi cazuri. Cu toate acestea, reprezentanţii Prefecturii Constanţa susţin că pentru a lua în calcul decizia de carantinare a municipiului se aşteaptă analiza de risc efectuată de cei de la Direcţia de Sănătate Publică.

Pentru ca cei de la DSP să ia în considerare o astfel de decizie, aceştia trebuie să ţină cont de mai mulţi factori care se regăsesc în Ordinul 1309 din iulie 2020.

”Carantinarea municipiului se va lua în calcul după ce analiza de risc, care este efectuată de DSP Constanța, va releva necesitatea instituirii acestei măsuri de îndată. Facem precizarea că situația din municipiul Constanța este monitorizată, încă de când s-a depășit rata de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori. Înafară de analiza de risc se mai iau în considerare şi factorii din Ordinul 1309 din iulie 2020”, precizează reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Precizăm că rata de incidență la mia de locuitori la nivelul județului Constanța a ajuns la 5.81, de vreme ce marți, 17 noiembrie a.c., aceasta era de 5.35, iar la nivelul municipiului Constanța a fost de 8.13, ceea ce înseamnă că rata de infectare la mia de locuitori a crescut considerabil în doar 24 de ore.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.