Când vom avea în România asigurare RCA cu decontare directă

0
230
Asigurare RCA - sursa foto: desteptarea.ro

Proiectul de OUG privind decontarea directă a fost înaintat la Ministereul de Finanţe şi aşteaptă aprobarea lui, potrivit președintelui Nicu Marcu, președintele ASF.

Potrivit acestuia, proiectul respectiv a fost retrimis  Ministerului Finanțelor, asta după ce, inițial, acesta a fost întors pentru corectarea unor neconcirdanțe.

Acest proiect de Ordonanță de urgență prevede faptul că asiguratul sau asigurătorul să aibă obligativitatea să facă decontarea directă. Aceasta înseamnă că cel care este asigurat, în urma unei daune suferite, va beneficia de plata daunei de la compania care l-a asigurat. Ulterior se face decontarea între companii. Nu facem decât să protejăm consumatorul, adică pe cel asigurat, să nu mai fie plimbat dintr-o parte în alta”, a declarat Nicu Marcu pentru Hotnews.

Când va intra în vigoare OUG privind decontarea directă

Şi în Parlament este în dezbatere un proiect de lege de ani de zile, beneficiarul unei polițe își va alege probabil în cunoștință de cauză compania de asigurări astfel încât să știe că va avea un serviciu de calitate”, a mai spus Nicu Marcu pentru aceeași sursă, citat de RTV.net.

Serviciul de decontare directă există în prezent, dar este opţional. Cu toate acestea, preşedintele ASF avertizează că ”de multe ori asiguratul nu știe și de această chestiune cu decontarea directă. Nu este informat sau nu i se spune”, a mai precizat Nicu Marcu, președintele ASF.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.