Candidatul pentru postul de director al CJAS Constanța a chiulit de la examen

0
1548
Sediul CJAS Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a publicat rezultatul examenului organizat pentru ocuparea a zeci de funcții de director pentru Casele Județene din țară. Pe scurt, dacă ar fi fost un examen de Bacalaureat, am fi putut spune că este vorba de o generație ratată.

Pentru proba scrisă ce s-a desfășurat în data de 6 mai la Spitalul Universitar din București, pe listă apăreau 54 de candidați, fiecare cu un cod atribuit, format din inițialele județului și o serie de cifre. Pentru a fi considerat promovat, fiecare candidat trebuia să obțină peste nota 7.

Dintre cei 54 de candidați, aproape jumătate – 21 mai exact au chiulit, fiind trecuți ca ABSENT pe borderoul rezultatelor. Din cei rămași, 26 candidați au luat sub 6, iar alții 19, chiar sub 5.

Doar CINCI candidați au reușit să promoveze examenul, respectiv câte unul pentru Maramureș, Iași, Tulcea, Cluj și Bistrița.

Pentru conducerea CJAS Tulcea s-au înscris doi candidați. Unul a obținut 79,80 puncte și a fost declarat admis, cel de-al doilea nu a obținut decât 51,85.

În schimb, unicul candidat pentru postul de la CJAS Constanța figurează ca ABSENT.

Cei care au promovat vor susține, după soluționarea eventualelor contestații, interviul, programat în data de 12 mai, de la ora 10.00 la sediul CNAS bucurești.

Majoritatea posturilor în cauză scoase la concurs erau ocupate intermediar sau cu delegări, neexistând concursuri pentru ocuparea definitivă a acestora de ani buni de zile.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.