Candidatul Pro România la preşedinţia CJC, Răzvan Filipescu, propune un spital dedicat exclusiv copiilor, într-o clădire “verde”, cu parc pe acoperiş

0
162

Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a acordat ziarului Focus Press un interviu în cadrul căruia a vorbit despre problemele și nemulțumirile oamenilor din acest judeţ.

Totodată, Filipescu a detaliat și un proiect extrem de important pentru municipiul Constanța, și anume un spital dedicat exclusiv copiilor, pentru ca părinții și implicit copiii să nu mai dea nas în nas cu aglomerația din Urgența Spitalului Județean Constanța.

Este vorba despre o investiție ce se va realiza în curtea Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Apostol Andrei”. Proiectul prevede o unitate compusă dintr-un imobil cu 2 corpuri (P+3E si P+5E) și prezintă o suprafață desfășurată de aproximativ 13.258 mp, cu o capacitate de 120 de paturi destinate copiilor de toate vârstele, pentru toate specialitățile (precum – Nefrologie, ORL, Ortopedie, Cardiologie, Neurochirurgie, Neurologie și Psihiatrie, Chirurgie Generală, Medicină de Urgență, Infecțioase, Oftalmologie, Endocrinologie, Dermatologie). La nivelul subteran (2 subsoluri) se vor amenaja 382 de locuri de parcare necesare personalului medical și vizitatorilor.

Interesant la acest proiect este faptul că se presupune a fi o ”clădire verde”, care să consume cât mai puțin, iar în plus se va amenaja un parc pe acoperișul clădirii. 

Acesta este proiectul de care Constanța are neapărat nevoie și care reprezintă prioritatea 0 pentru Răzvan Filipescu dacă va câștiga conducerea CJC. 

Totodată, în cadrul interviului Răzvan Filipescu a vorbit despre drumurile județene care arată deblorabil, “ca după bombardament”, dar și despre comuna Poarta Albă despre care a poveștit că nu dispune de iluminat public, infrastructură, parc, spații verzi. 

Un alt subiect extrem de se sensibil la care s-a referit Filipescu este un domeniu care a avut de suferit extrem de mult. Este vorba despre agricultură, care a fost afectată de secetă. De astfel, candidatul Pro România a spus că încă din luna aprilie a făcut adrese către Prefectura Constanța și Ministerul Agriculturii, pentru a fi declarată stare de calamitate în județul Constanța. 

“Sunt aproximativ 8.000 de fermieri în județul Constanța, iar după estimările mele 85% din producție este compromisă. Agricultorii nu au bani cu ce să își plătească angajații, pentru că nu au produs nimic” – a atras atenţia Filipescu.

Reamintim că săptămâna trecută fermierii constănțeni au protestat, cerând ministrului Agriculturii, Adrian Oros, să intervină. Aceştia au solicitat să le fie amânate ratele la bănci, în ceea ce privește plata utilajelor și să le acorde ajutor pentru că dacă agricultura este la pământ, cu toții vom avea de suferit. 

Mai multe detalii în materialul VIDEO!

Comandat de Partidul Pro România – Filiala Constanta

Executat de FOCUSPRESS ONLINE SRL – portal: www.focuspress.ro

CMF: 21200010

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.