Candidatul Pro România la Primăria Constanța, Mircea Dobre a vorbit despre spitalul de pediatrie, promis de CJC încă din 2017

0
190
Mircea Dobre, candidatul pentru Primăria Constanța a partidului Pro România. FOTO Cătălin SCHIPOR

Într-o conferință de presă, de vineri, 29 august a.c., filiala Pro România Constanța, în frunte cu deputatul Mircea Titus Dobre, candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, împreună cu Răzvan Filipescu, candidat la președinția Consiliului Județean Constanța, au vorbit despre proiecte ce vor schimba înfățișarea municipiului și județului de la malul Mării Negre.

Astfel, ca în fiecare vineri au fost prezentate proiecte, iar vinerea trecută s-a discutat despre o investiție ce vizează cartierul Abator și zona Far, implicit Piațeta Far (vezi AICI).

Totodată a fost adus în discuție un subiect destul de controversat, cel referitor la spitalul de pediatrie, iar Mircea Dobre a precizat că a cerut detalii despre stadiul lucrărilor către Consiliul Județean Constanța, care a promis această investiție încă din 2017, dar nu în calitate de deputat, ci simplu constănțean, prin Legea 544/2001, liberul acces la informații. Acesta susține cp răspunsul primit este de-a dreptul dezamăgitor și nu reflectă absolut nimic concert, ceea ce, susține acesta, social-democrații, în toți acești patru ani nu au făcut niciun demers în ceea ce privește realizarea acestei investiții:

”Noi, constatăm că autoritățile județului Constanța își doresc să avem spital pentru copii, dar doar la nivel declarativ, pentru că în rest nu au făcut nimic concert. Au ”evaluat” investiția de 10 milioane de euro, fără nicio analiză, studiu sau calcul concret. În urma atâtor întâlniri, precum susțin și vizite de lucru trebuia, în mod obligatoriu să se și concretizeze toate acestea cu semnarea unor protocoale de colaborare între Consiliul Județean, Consiliul Local și Primărie, pentru a se asigura participarea locală și coordonarea pentru implementarea proiectului, obținerea de avize, autorizații. Era nevoie de evaluarea de impact asupra mediului, utilități etc., protocoale cu UMF pentru viitoare programe de instituire, acorduri de asistență tehnică (studii de fezabilitate) (…)  Nu regăsim în documentul trimis de CJC nici un fel de pregătire a documentelor, planuri strategice, elaborarea unui concept de spital, model de funcționare, faza de planificare și construcție, costuri și cheltuieli, cereri finanțare etc. (…) Nu există o viziune clară a CJC asupra îmbunătățirii stării de sănătate care să vizeze scăderea mortalități și morbidității, prin eficacitatea crescută și promptă a intervențiilor medicale, îmbunătățirea accesului populației, a calității serviciilor medicale”, a spus Mircea-Titus Dobre.


Comandat de Partidul Pro România – Filiala Constanta
Executat de FOCUSPRESS ONLINE SRL – portal: www.focuspress.ro
CMF: 21200010

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.