Canicula din Spania a răpus 360 de persoane. Valul de căldură ar afecta și sudul României

1
183

Valul de căldură care a afectat Spania timp de câteva zile consecutive a ucis cel puțin 360 de persoane, potrivit La Vanguardia, citată de upi.com. Din cele 360 ​​de decese raportate, comunitatea Madrid a raportat 22 de decese, ce un muncitor de 60 de ani murind sâmbătă în timp ce lucra.

Există îngrijorarea că această caniculă să va transforma într-un val de căldură de lungă durată (20 sau mai multe zile) pentru multe locuri – din Portugalia până în centrul Franței și în sud-estul Europei- și ar putea dura toată luna iulie și ar putea continua până în august”, a spus un meteorolog senior de la AccuWeather.

Acest val ar include zone din Ungaria, estul Croației, estul Bosniei, Serbia, sudul României și nordul Bulgariei. Severitatea căldurii ar putea rivaliza cu valul de căldură din 2003, când peste 30.000 de oameni și-au pierdut viața, potrivit acestuia. El a adăugat că acesta ar putea fi unul dintre cele mai grave valuri de căldură din Europa din 1757. „Recordurile din toate timpurile din iulie riscă să fie egalate sau chiar doborâte în Irlanda și Regatul Unit”, a spus Roys, potrivit hotnews.ro.

A.V.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.