Carantină parțială în România: terasele izolate termic, închise! Se dau amenzi de 15.000 de lei

0
3164
TERASA
FOTO Alexandra VASILE

De luni, 9 noiembrie a.c., vor fi închise și terasele izolate termic din cauza numărului mare de cazuri COVID. Cine nu se conformează riscă amenzi de 15.000 de lei. Autoritățile au clarificat și ce înțelege statul prin cuvântul „terasă”. Definiția figurează în ordinul care impune carantina parțială în România.

„Unele terase, chiar dacă sunt în afara spațiului închis al unui restaurant, au devenit și ele închise. S-a pus sticlă, diferite tipuri de pereți pentru a păstra căldura. Dar ele devin spații închise. Se aplică regula spațiilor închise din restaurante, care rămâne valabilă”, anunța în urmă cu câteva zile dr. Raed Arafat, secretarul de stat în MAI.

Vestea că terasele acoperite, izolate termic, vor fi închise și ele de luni a stârnit furie în rândul reprezentanților din domeniu. Aceștia spun că sunt multe alte locuri în care pericolul de infectare este infinit mai mare. Cert este faptul că polițiștii pregătesc amenzi cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei pentru cei care nu se conformează restricțiilor.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.