Carmen Orban, medic specialist ATI: „Toate spitalele sunt pline. În acest ritm, o să ne pregătim de un dezastru”

0
429

Un medic specialist ATI, Carmen Orban a avertizat că sistemul sanitar nu va mai face față epidemiei de coronavirus dacă regulile de prevenție nu vor fi respectate cu simț de răspundere.

De altfel, secretarul de stat Raed Arafat a avertizat, în cadrul unei videconferinţe, că e de aşteptat că numărul pacienților care intră zilnic la Terapie Intensivă să ajungă la 100, iar sistemul de sănătate va trebui să se adapteze la măsurile solicitate de medicina dezastrelor.

„Deja sistemul este copleşit şi în acest ritm să ne pregătim de un dezastru. Toate spitalele sunt copleșite, sunt pline. 

Sistemul de sănătate e puternic lovit de această pandemie şi pare în continuare nepregătit, deşi am remarcat cu toţii că fiecare face tot ce trebuie pentru a intra în linie dreaptă în lupta cu acest virus. S-au făcut eforturi foarte mari, atât în domeniul dotărilor, cât şi în protecţia personalului medical. 

E un moment de unitate, un moment în care politica trebuie să dispară complet, un moment în care trebuie să fim solidari, iar expertiza oamenilor foarte pregătiţi trebuie expusă şi scoasă în faţă”, a declarat Carmen Orban, potrivit B1 TV.

De la debutul pandemiei de coronavirus în România au fost confirmate 217.216 de infectări și 6.574 de decese. În intervalul luni, ora 13.00 – marți, ora 13.00, un număr de 4.724 de persoane au fost testate pozitiv, 1.084 au fost reconfirmate în urma retestărilor și 104 pacienți COVID au decedat.

10.758 de oameni se află în spital cu COVID-19, din care 824 sunt la Terapie Intensivă. 155.630 de persoane au fost declarate vindecate de la începutul epidemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.