Cât au cheltuit partidele în campania electorală. Statul va deconta peste 30 de milioane de euro

0
291
foto-Românialiberă.ro

Statul român va suporta de la buget cheltuieli de peste 30 de milioane de euro,  bani care vor intra în conturile partidelor intrate în Parlament. Potrivit legislației, banii vor fi alocați în funcție de numărul de voturi, iar dacă acest număr este comparat cu banii cheltuiţi în campania electorală de fiecare partid, cele mai scumpe voturi au fost cele date pentru partidul lui Victor Ponta şi cel al lui Traian Băsescu. AUR a avut cel mai ieftin vot, potrivit unei analize.

Pro Romania, partidul lui Victor Ponta, a avut cel mai scump vot. Pentru fiecare vot, practic Pro Romania a cheltuit 114 lei, iar in total pentru toată campania a cheltuit peste 28 de milioane de lei. Cu toate acestea, nu a intrat in Parlament, relatează Realitatea.net.

La fel stau lucrurile si in cazul partidului Miscarea Populara, infiintat de fostul presedinte, Traian Basescu, partid care nu a intrat in Parlament, desi pentru fiecare vot a investit 67 de lei. Per total, Miscarea Populara a cheltuit peste 20 de milioane de lei. 

Daca ne uitam la polul opus, cel mai iesftin vot a fost cel dat pentru Alianta pentru Unirea Romanilor. AUR a investit pentru fiecare vot 2,8 lei.

Daca ne uitam la partidele mari, PSD a cheltuit pentru un vot 25 de lei, iar in total pentru campania electorala pentru alegerile parlamentare din luna decembrie a anului trecut a cheltuit aproximativ 43 de milioane de lei.

Liberalii sunt pe aproape, asta pentru ca, pentru un vot, au platit 23, 9 lei, iar pentru toata campania aproximativ 36 de milioane de lei

Pentru un vot, USR-Plus au investit 16 lei, iar in total pentru campania electorala a chelutuit aproximativ 16 milioane de lei.

Daca ne uitam si la UDMR, ei bine aceasta formațiune politica a investit pentru fiecare vot aproximativ 10 lei, mai artă realitatea.net.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.