Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Cîrîc, a explicat cât timp rezistă ouăle fierte de la Paşte, fără să fie periculoase pentru sănătate. Termenul de valabilitate al acestora diferă în funcţie de temperatura la care sunt ţinute.
Ouăle vopsite păstrate în frigider pot fi consumate timp de două săptămâni, acesta fiind termenul optim pentru a nu deveni periculoase pentru organism. Dacă, însă, alegem să ne bucurăm privirea cu ele şi le ţinem în coş pe masă, trebuie să ştim că la temperatura camerei terenul lor de valabilitate scade cu o săptămână.
„În primul rând, dacă dorim să le ținem mai mult timp, ouăle roşii trebuie să le ținem la frigider. Putem să le ținem până la două săptămâni, nu avem o problemă din punct de vedere al siguranței alimentare, mai ales că sunt preparate termic. Dacă nu le ținem la frigider, vom scurta această perioadă la cel mult o săptămână. Preparate termic pot rezista în siguranță și la temperatura camerei o săptămână”, a susţinut Alexandru Cîrîc, directorul ICA, potrivit RomaniaTV.net.
M.G.