Cătălin Iacob, consilier local municipal USR: Planul Urbanistic General al municipiului Constanţa va fi gata abia peste 4 sau 5 ani

0
173

Planul Urbanistic General al municipiului Constanţa va fi gata abia peste 4 sau 5 ani, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, consilierul local municipal USR Cătăşin Iacob. Până la finalizarea PUG-ului, se va lucra tot în baza Planurilor Urbanistice Zonale, cu menţiunea că reprezentanţii USR vor încerca să împiedice orice construcţie care atentează la spaţiul verde, a dat asigurări Cătălin Iacob.

Potrivit consilierului local municipal, firma care realizează PUG-ul urmează să prezinte situaţia urbanistică a Constanţei, apoi va veni cu propuneri, vor exista consultări şi în final va fi adoptat. În prezent, în municipiul Constanţa este în vigoare un PUG din 1999, actualizat periodic prin planuri zonale propuse de investitori.

Cătălin Iacob a precizat că se opune construcţiei de noi blocuri în zonele de case – exemplificând zona Veterani şi strada Mihai Viteazu. În cazul străzii Mihai Viteazu, alesul local respinge intenţia unui investitor de a edifica un bloc P+6.

Un alt subiect discutat în cadrul interviului s-a referit la mesh-urile de pe Casa de Cultură a Sindicatelor. Acestea vor fi înlăturate, a precizat alesul local, pentru că nu respectă regulamentul de publicitate. Până la toamnă, toate mesh-urile care sunt prezente pe clădirile din Constanţa, şi care nu sunt în concordanţă cu noile reguli, vor fi eliminate. De ce până la toamnă? Pentru că, momentan, Poliţia Locală este ocupată cu activităţile din staţiunea Mamaia – a mai declarat Cătălin Iacob.

Declaraţiile complete: în materialul VIDEO:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.