Câți bani a câștigat statul în urma sancțiunilor aplicate, în câteva zile, protestatarilor și restaurantelor din Constanța

0
1410

Acțiunile de protest din cursul săptămânii care tocmai s-a încheiat, desfășurate la Constanța, au adus la bugetul de stat peste 300 de mii de lei, în urma aplicării amenzilor de către autorități.

Acțiunile de protest care au început duminica trecută, în mai multe orașe ale țării, au contribuit în mod ”generos” la bugetul de stat, în urma amenzilor aplicate ca urmare că nu au fost îndeplinite condițiile legale privind organizarea și desfășurarea unor astfel de acțiuni.

Limitându-ne strict la municipiul Constanța, în intervalul 28 martie – 1 aprilie, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) au aplicat sancțiuni, după cum urmează:

– 28 martie – 102 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.500 de lei,

– 29 martie – 157 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 82.100 de lei

– 30 martie – 94 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 53.000 de lei,

– 31 martie – 111 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 115. 000 de lei

– 1 aprilie 8 sanctiuni  contravenționale, în valoare totală de 11.500 lei.

Toate la un loc însumează 472 de sancțiuni, în cuantum de 311.100 lei.

Dacă adunăm și cele 60 de mii de lei aplicate de polițiști restaurantelor care nu se conformează noilor reglementări privind restricțiile, am putea spune, pe bună dreptate, a adus la bugetul de stat peste 370.000 de lei, și toate astea în doar câteva zile. Dacă am aduna și celelalte sancțiuni aplicate la nivelul întregii țări, într-un interval de o lună (îndeosebi pentru restaurantele care funcționează nelegal), putem vorbi despre sume de ordinul milioanelor de euro.
Sunt și voci care consideră că multe dintre amenzi vor fi contestate în instanță. Oricine are dreptul de depune contestație, dar asta nu înseamnă că va avea și câștig de cauză. Asta pentru că legea prevede că o amendă poate fi contestată în situații excepționale, atunci când apare un motiv bine întemeiat, nicidecum pentru participarea la o acțiune de protest neautorizată și fără respectarea normelor legale. Ca și în cazul Sancțiunilor pentru restaurantele găsite cu clienți în interior, în această perioadă când ele trebuie să fie, oficial, închise.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.