Câţi dintre constănţeni înţeleg să se protejeze? Iată imagini de pe străzile Constanţei: #NuSeStăAcasă

0
300

Starea de urgenţă instituită pe teritoriul României pe data de 16 martie pentru combaterea pandemiei de coronavirus se va prelungi pentru încă o lună – anunţul a fost făcut de preşedintele României, Klaus Iohannis, în urmă cu două zile.

Conform ordonanţelor militare în vigoare, circulaţia în intervalul orar 06.00-22.00 este permisă coar în următoarele situaţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Persoanelor în vârstă de peste 65 de ani le este permis să iasă din casă în intervalu 11.00-13.00 sau când trebuie să meargă la medic ori farmacie.

Dacă în primele zile de la anunţarea ordonanţei a părut că în general lumea respectă deciziile, iată că acum cei mai mulţi par să se fi relaxat. Prin urmare, asistăm la aglomeraţie în zona magazinelor, casieriilor ori a farmaciilor – dovada am avut-o miercuri pe străzile Constanţei, după cum indică şi imaginile din articol.

Notă: de precizat că cel care a filmat întreaga scenă, S. Răzvan, susţine că, de fapt, cele spuse în video reprezintă “o glumă” şi că în realitate nu era aglomerat în magazine, pentru că cei care aşteptau la coadă intrau unul câte unul şi avea distanţă între ei de doi metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.