Caz inedit la Constanța: Pistol deținut ilegal, descoperit de polițiști întâmplător, cu ”ajutorul” unui hoț

0
3322
Imagine cu rol ilustrativ, FOTO DIICOT

Un banal furt, comis de un individ care a râvnit la geanta unui afacerist, cetățean străin, a scos la iveală o infracțiune comisă, în această cauză, de partea vătămată. Vorbim despre deținerea ilegală a unei arme, care nu a fost declarată iar respectivul nu avea nici permis.

Iată ce spun reprezentanții IPJ Constanța:

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă au identificat un bărbat de 40 ani, bănuit de comiterea faptei. Astfel, la data de 3 septembrie a.c., în jurul orei 22.50, acesta ar fi pătruns într-un imobil din comuna Mihai Viteazu și ar fi sustras o geantă care conținea bani, un pistol și mai multe carduri.

În urma cercetărilor, polițiștii au recuperat în totalitate prejudiciul creat și au stabilit că persoana vătămată, un bărbat de 68 de ani, nu deține documente de proveniență pentru arma în cauză, aceasta fiind ridicată în vederea stabilirii faptului dacă face parte din categoria armelor letale sau neletale. Banii și cardurile bancare au fost înapoiate proprietarului.

În cauză, polițiștii au reținut în sarcina bărbatului de 40 de ani săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar în sarcina persoanei vătămate s-a reținut săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Putem vorbi, în acest caz, despre victima unei infracțiuni care a devenit suspect pentru comiterea unei alte fapte penală. Potrivit unor surse neoficiale, bărbatul de 68 de ani, cetățean străin, nu a intrat în țară cu arma, pentru a o declara la vamă, ci ar fi procurat-o din România.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.