Cazurile de tuberculoză sunt mai frecvente în rândul fumătorilor comparativ cu nefumătorii

0
33

Este cunoscut faptul că tuberculoza este o boală infecto-contagioasă cauzată doar de infectarea cu bacilul Koch, însă fumatul reprezintă un factor care afectează sistemul imunitar, deoarece afectează plămânii și căile respiratorii. Studiile au arătat că numărul cazurilor de tuberculoză este de aproximativ 2 ori mai mare în rândul fumătorilor comparativ cu nefumătorii, conform Asptmr Constanța.

Fumătorii activi care au început să fumeze din adolescență și care au fumat mai mult de 10 ani, prezintă un risc mai mare de a se infecta cu bacilul Koch decât nefumătorii. Componentele dăunătoare ale fumului de tutun și ale microbilor se acumulează în bronhii, creând zone în care se acumulează, apar inflamații, inclusiv bacili care declanșează tuberculoza.

Fumătorii devin deosebit de sensibili la efectele nocive ale poluării atmosferice, ceea ce sporește posibilitatea apariției bronșitei cronice, care predispune la tuberculoză. Asptmr Constanța este un ONG înființat din dorința de a sprijini cât mai mulți pacienți sa învingă în lupta cu tuberculoza.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.