Ce este formularul PLF pentru localizarea pasagerilor şi cum trebuie completat. Detalii importante pentru cei care vor intra în țară începând cu 20 decembrie

0
550
Foto- FocusPress

Începând cu data de 20 decembrie, persoanele care intră în țară vor trebui să prezinte, pe lângă certificatul de vaccinare, și formularului Passenger Locator Form (PLF), potrivit noilor condiții impuse în urma deciziilor luate la nivel guvernamental.

De la începutul pandemiei, mai multe țări au decis să introducă formularul Passenger locator form (Plf). Acesta este un document utilizat de autorităţile sanitare în cazul în care pasagerii au fost expuşi la o contagiune cu COVID în timpul unei călătorii la bordul oricărui mijloc de transport, pentru a facilita urmărirea contactelor, anunță RTV.net.

Formularul PLF este necesar pentru orice persoană care intră într-o ţară din UE pe calea aerului, pe mare (feriboturi şi croaziere) sau pe uscat (autobuz, tren, maşină). Pentru a verifica dacă există restricţii de intrare în statul membru al UE în care doriţi să călătoriţi, vizitaţi site-ul web Re-open EU al UE.

În cazul în care membrii unei familii călătoresc împreună, este suficient să se completeze un singur PLF în care să fie incluse datele fiecărui membru al familiei. Acelaşi lucru este valabil şi pentru grupurile de persoane care călătoresc împreună. Acest lucru se aplică numai familiilor şi grupurilor de persoane care au acelaşi itinerar de călătorie şi care vor locui în acelaşi loc pe durata şederii în ţara de destinaţie.

Dacă călătoriţi pe o navă de croazieră, înainte de debarcare; pe un feribot, înainte de îmbarcare; cu trenul, autobuzul sau maşina, înainte de călătorie; cu avionul, după ce v-aţi înregistrat înainte de îmbarcare.

Cum trebuie completat PLF digital

Trebuie să selectaţi ţara de destinaţie şi mijlocul de transport cu care veţi călători. În funcţie de răspunsul dumneavoastră: pentru ţările care au propriul PLF, site-ul PLF european vă va redirecţiona către site-ul naţional şi va trebui să urmaţi instrucţiunile furnizate. Pentru ţările care nu au propriul PLF, acesta va fi completat online pe site-ul european, potrivit epochtimes-romania.com.

Va trebui să vă înregistraţi pe site-ul european PLF cu o adresă de e-mail şi o parolă valide, după care veţi primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail furnizată. Pentru a valida şi finaliza înregistrarea, va trebui să faceţi clic pe link-ul trimis la adresa de e-mail furnizată.

– informaţii despre mijloacele de transport şi despre călătorie

– informaţii personale;

– informaţii de contact;

– informaţii privind adresa permanentă;

– cazare anterioară;

– adresă temporară;

– tovarăşi de călătorie;

– informaţii de contact în caz de urgenţă.

Înainte de trimiterea formularului, puteţi previzualiza datele introduse şi le puteţi modifica dacă este necesar. După ce aţi completat PLF, apăsaţi butonul de trimitere. Veţi primi apoi un e-mail de confirmare a trimiterii PLF. Veţi primi PLF cu codul QR prin e-mail. E-mailul va conţine codul QR şi un link pentru a descărca PLF în format PDF.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.