Ce se întâmplă cu deșeurile reciclabile după ce sunt colectate de autogunoiera Polaris?

2
122

Dacă ești locuitor al municipiului Constanța, probabil că te-ai întrebat ce se întâmplă cu deșeurile reciclabile după ce sunt colectate de autogunoiera Polaris.

În primul rând, e important de știut că procesul de colectare separată și reciclare se bazează pe disponibilitatea cetățenilor de a depune CORECT deșeurile în containerele corespunzătoare. Adică, dacă nu colectăm corect deșeurile, o bună parte din materialul reciclabil ajunge să fie contaminat de deșeurile reziduale chiar înainte de a ajunge la stația de sortare și este imposibil de reciclat.

Deșeurile reciclabile din hârtie, carton, plastic și metal se colectează separat de deșeurile reziduale, cu o autogunoieră special destinată colectării acestui tip de deșeuri și conform unui grafic de lucru distinct. După colectare, deșeurile reciclabile sunt transportate la stația de sortare și reciclare unde are loc, din nou, sortarea deșeurilor pe tipuri de ambalaje.

Deșeurile se sortează și balotează înainte de a ajunge la reciclatorii finali, unde are loc reintrarea deșeurilor în circuitul economic. La stația de sortare și reciclare din Constanța, pe lângă sortare și balotare, se produce saci și folie din plastic.

2 COMENTARII

  1. In Constanta nu se reciclează, autogunoiera preia atât gunoiul menajer cât și materialele reciclabile, pe care noi cetățenii le-am depozitat separat!! Noroc cu punctele de reciclare preturi Kaufland…

  2. In Constanta nu se reciclează, autogunoiera preia atât gunoiul menajer cât și materialele reciclabile, pe care noi cetățenii le-am depozitat separat!! Noroc cu punctele de reciclare peturi Kaufland…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.