Ce spun procurorii despre trimiterea în judecată a lui Cîrjaliu

0
435
Cristian Cîrjaliu a depus plângere penală la parchet, pentru fapte de corupție

Procurorii DNA au făcut publice faptele pentru care a fost trimis în judecată primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, împreună cu Ancuța Calust- fostul secretar al comunei.

Potrivit reprezentanților Ministerului Public, cei doi sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni de corupție, respectiv abuz în serviciu.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență, că primarul
Cîrjaliu, cu încălcarea prevederilor legale, a inițiat și a pus în executare, în perioada 2012 – 2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăți comerciale, a unui teren în suprafața de 8.940 metri pătrați, inventarierea și intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea.

Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului Cîrjaliu.
Edilul a fost ajutat de Ancuța Calust care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri și le-a contrasemnat ulterior. Prin aceste acțiuni, dar și prin aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanță), obturarea căilor de acces, anularea autorizației de funcționare, etc., edilul a urmărit încălcarea dreptului de proprietate al societății care a deținut terenul inițial, dar și obținerea unor foloase necuvenite, inițial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menționate mai sus.

În cursul urmăririi penale, societatea păgubită ca urmare a acțiunilor descrise mai sus, a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.