Ce spune Ministrul Agriculturii despre situația Lacului Tăbăcărie. Când va ajunge la Primărie

0
135

Situația lacului Tăbăcărie este una destul de incertă. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o hotărâte prin care lacurile naturare trec de la Apele Române în administrarea Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură (ANPA). Primăria Constanța și-a arătat deja interesul de a prelua în administrare lacul, însă se așteaptă decizia ÎCCJ.

Prezent la Constanța pentru a discuta cu agricultorii dobrogeni, Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a specificat că știe despre problema lacului Tăbăcărie și că a avut deja discuții cu primarul, Vergil Chițac, iar că în momentul în care lacul va fi în proprietatea ANPA, agenția va da lacul în administrarea municipalității.

„A fost un proces început în urmă cu ani, discutăm de două lacuri. AMPA este gestionarul fondurilor piscicole, este singurul respondent la Comisia Europeană pe tot ceea ce înseamnă fondul piscicol. În ceea ce privește Lacul Tăbăcărie cu siguranță o să îl dăm în administrare Primăriei ca să îl pună în valoare. Lacul Tăbăcărie nu mai are nici o valoare piscicolă la momentul la care noi discutăm. Am văzut cum arată, am văzut care e potențialul și eu cred că are un potențial mai mare pentru Primărie decât pentru AMPA. Când decizia finală a Înaltei Curți de Casație și Justiție va da Lacul Tăbăcărie Ministerului Agriculturii prin AMPA, în momentul următor vom face o hotărâre de guvern sau o lege ca să treacă în administrare la Primăria Constanța”, a declarat Ministrul Agriculturii.

Amintim că în ședința din luna februarie Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării trecerii imobilului „Lac Tăbăcărie“ din domeniul public al Statului Român în domeniul public al municipiului Constanța.

Lacul Tăbăcărie are o suprafață de 80,98 ha și este situat în intravilanul municipiului. El este înconjurat de parcul public de interes local Tăbăcărie, afiliat în domeniul public al Constanţei, zonă de promenadă pentru locuitorii municipiului, dar şi pentru turişti.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.