Ce trebuie să prezentați dacă vă veți deplasa în interes de serviciu după ora 23.00, începând de luni, 9 noiembrie

0
1614

Cetățenii României vor trebui să prezinte începând de luni, 9 noiembrie a.c., în momentul în care se vor deplasa în afara locuinței, în intervalul orar 23.00- 5.00, declarație pe propria răspundere, asemenea în perioada stării de urgenţă.

Ce trebuie să știți în momentul în care să vei deplasa în interes profesional? Ei bine, va trebui să aveți asupra voastră declarația pe propria răspundere ori adeverință din partea angajatorului sau pur și simplu legitimația de angajat.

În cazul în care nu vă vei deplasa în interes de serviciu ci pur și simplu aveți alte urgențe, veți prezenta declarația pe proprie răspundere, conform Hotărârii 52.

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Descărcați adeverința și declarația pe propria răspundere:

https://focuspress.ro/wp-content/uploads/2020/11/0611_Adeverinta-pentru-angajatori.pdf

https://focuspress.ro/wp-content/uploads/2020/11/0611_Model-Declaratie-proprie-Raspundere.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.