Ce vaccinuri obligatorii pentru nou-născuți lipsesc din unitățile sanitare din județul Constanța

0
291
Foto- Arhiva

De câteva zile a fost semnalată o situație alarmantă, la nivel național. În multe unități sanitare din țară nu există stocul necesar pentru vaccinurile pentru nou-născuți, în unele județe nemaifiind stocuri deloc, cum ar fi Gorj, Harghita și Cluj.

Precizăm faptul că programul național de vaccinare începe încă din prima zi de viață a bebelușilor din maternități. În acea perioadă ar trebui să le fie administrat vaccinul antihepatitic B. Acest vaccin este livrat către unitățile medicale din depozitele Direcțiilor de Sănătate Publică,.

În prezent sunt probleme în ceea ce privește acest ser, la fel ca în cazul vaccinul ROR, care se administrează împotriva rubeolei, oreionului și rujeolei, iar aceeași situație o întâlnim și în ceea ce privește vaccinul hexavalent.

Și în județul Constanța sunt probleme. În acest moment, în unitățile sanitare lipsesc vaccinurile Hexa și Euvax B, a precizat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, la solicitarea Focus Press. Totodată, aceștia mai susțin faptul că stocurile s-au epuizat de curând iar acum se așteaptă repartiția Ministerului Sănătății ce urmează în perioada imediat următoare.

Ce este Infanrix Hexa

Vaccinul Infanrix Hexa este indicat pentru vaccinare primară și de rapel a sugarilor și copiilor mici, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B, poliomielitei și a bolii determinate de Haemophilus influenzae tip B.

Ce este Euvax B și pentru ce se utilizează

Acest vaccin se utilizează pentru imunizarea împotriva infecției determinate de subtipurile cunoscute ale virusului hepatic B. Euvax B se injectează numai intramuscular și se administrează nou născuților, sugarilor, precum și copiilor până la vârsta de 15 ani, cu doza recomandată de 0,5 ml.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.