Cea mai mare captură de artificii: în București erau ținute ascunse 5 tone de materiale pirotehnice, înainte să ajungă pe piață

0
62
Foto-arhivă

Peste cinci tone de artificii au fost confiscate în urma unor percheziții făcute de polițiștii din Capitală, fiind cea mai mare captură a unor astfel de produse.

Articolele pirotehnice erau deținute ilegal, în două locații din sectorul 2. Oamenii legii au reținut trei suspecți pe care i-au dus la audieri.  Cele aproape 300.000 de artificii urma să fie vândute în piețele din Capitală. În perioada sărbătorilor, polițiștii bucureșteni au confiscat în total 10 tone de artificii aduse ilegal în țară pentru a fi vândute.

O acțiune în acest sens a fost declanșată la nivel național în urmă cu o lună. A avut ca scop verificarea legalităţii operaţiunilor desfăşurate de persoanele fizice şi juridice cu articole pirotehnice. 

De asemenea, peste 230 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti, în urma unor percheziţii efectuate în perioada 22-24 decembrie, informează, vineri, IPJ Teleorman.

“În perioada 22-24 decembrie a.c. au avut loc mai multe percheziţii pe raza judeţului Teleorman la domiciliul unor persoane fizice, ocazie cu care poliţiştii au confiscat cantitatea de 237 kg articole pirotehnice cu o valoare estimată de 25.000 lei. Asigurăm locuitorii judeţului Teleorman că astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare pentru scoaterea de pe piaţa materialelor pirotehnice comercializate ilegal”, precizează IPJ Teleorman.

Poliţia reaminteşte că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.