Cehia și Slovacia, din nou, în stare de urgență

0
265
sursa foto: Digi24.ro

Slovacia şi Republica Cehă au declarat fiecare starea de urgenţă pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus, spun premierii celor două ţări, în condițiile în care se înregistrează o creștere puternică a cazurilor de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, scrie AFP

„Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe”, a declarat şeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză. Măsura a fost adoptată de guvern miercuri, 30 septembrie a.c.,și ar fi a doua de acest gen de la începutul pandemiei.

La rândul său, premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat o reuniune extraordinară a guvernului său miercuri, pentru a aproba starea de urgenţă, scrie Digi24.ro

În Slovacia, toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie

Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate numai dacă toţi participanţii fac dovada testului negativ la coronavirus.

Restaurantele, barurile şi cafenelele vor închide la ora 22:00, iar persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.

Portul măştii este deja obligatoriu în Slovacia în locurile publice, în interior.

Această ţară cu 5,4 milioane de locuitori a înregistrat 9.343 de infecţii cu coronavirusul de la începutul pandemiei, iar 44 de pacienţi au decedat. Vineri, numărul contaminărilor zilnice a ajuns la un record: 552.

Republica Cehă, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 morţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.