Cei doi scafandri, morți la Eforie, s-au înecat. Emil Marian Matei, de 54 de ani, din Mangalia, a fost înmormântat

3
14769
Scafandri morți la Eforie

Emil Marian Matei, în vârstă de 54 de ani, şi cu colegul său, Ștefan Adiran Strungaru, de 32 de ani, din Iași, au murit înecați. Autopsia celor doi bărbați care și-au pierdut viața subit, la câțiva metri adâncime, arată că cei doi s-au înecat. Emil Marian Matei a fost înmormântat luni, 12 aprilie.

Cei doi scafandri, Emil Matei şi Ştefan Strungaru, au murit înecați. Rezultatul necropsiei arată că aceasta este cauza medicală a decesului celor doi. Potrivit unor persoane apropiate lui Emil Marian Matei, bărbatul din Mangalia, coroborat cu informațiile provenite din rândul anchetatorilor, cauza morții nu a fost cea despre care s-a speculat inițial, precum că buteliile de aer ar fi conținut și gaze provenite de la compresorul cu care au fost încărcate.

Potrivit unor colegii de-ai lui Matei, buteliile ambilor scafandri au fost încărcate cu un compresor electric, deci este exclusă varianta asfixierii cu substanțe toxice provenite din amestecul greșit din butelii, provenite de la un motor cu combustie internă. Mai mult decât atât, cei doi scafandri s-au înecat, întrucât aveau apă în plămâni.

Ceea ce s-a întâmplat, concret, și cum s-au înecat la o adâncime de 4 metri doi scafandri, dintre care unul foarte bun și cu o vastă experiență, rămâne, pentru moment, un mister. Cert este că ambii erau avizați și pregătiți pentru o astfel de misiune.

Se așteaptă, în continuare, rezultatul anchetelor desfășurate de procurori și de către ITM, fiind vorba despre un accident de muncă.

Reamintim că cei doi scafandri au murit, vineri după-amiază, după ce au fost scoși la mal, în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor de pe SMURD, cei doi au fost declarați decedați. Ei desfășurau activități de cercetare a mediului marin, după ce firma lui Matei a câștigat licitația cu ABADL, pentru unele cercetări preliminare înainte de înnisipare.

Daniel ALBU

Citește și:

3 COMENTARII

  1. pai de unde apa in plamini? tot din butelie… si la amindoi , hai ca poate se spargea teava la unu ( care oricum e absurd) , tot intoxicatie cu ce era in butelie . si bun , ce ipoteza , ca doar nu vorbim de OZNuri .

    • apa in plamani gasesti la ori ce inecat , este normal ,ca a te ineca asta presupune sa inhalezi apa pe caile respiratorii care obligat duce la deces. probabil ca tu esti batut prea tare n cap sa intelegi asa ceva ozn ule!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.