Cel mai important eveniment din istoria oinei moderne ia startul la Ploieşti

0
172

În week-end, la Ploiești, va avea loc cel mai important eveniment din istoria oinei moderne. Cochetul și superbul stadion Ilie Oană va găzdui, sâmbătă, 3 iulie, Cupa Reginei și Cupa Regelui ediția 2021. Astfel, oina va marca cea mai importantă prezență din punct de vedere al locației în care a avut loc un meci oficial.

Competițiile, desfășurate sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, vor fi în direct pe Look +, sâmbătă de la ora 17.45.

Cupa Reginei va opune CSM Progresul Băilești și CSM Dacia Mioveni, câștigătoarele campionatului și respectiv a Cupei României în 2019. În 2020 aceste competiții nu au avut loc din cauza pandemiei de Covid 19.

“Suntem o echipă care îmbină experiența jucătoarelor care joacă oină de 8-9 ani cu tinerețea și dorința de afirmare a celor care joacă oină de 1-2 ani. Este o mare onoare pentru echipa noastră să fie prezentă la acest eveniment. Sigur sportul nostru național va avea foarte mult de câștigat după un asemenea eveniment”, a declarat Cristi Văduva, antrenorul echipei din Băilești.

“Participăm la un eveniment unde vom reprezenta cu mândrie comunitatea noastră. Sportivele pe care le antrenez în cadrul secției de oină a C.S.Dacia Mioveni 2012 sunt speciale, sunt ambițioase și disciplinate, motivate să păstreze și să ducă mai departe spiritul și frumusețea jocului nostru strămoșesc…deoarece… IUBESC OINA”, a declarat Filofteia Dumitru, antrenoare la CS Dacia Mioveni 2012.

Cupa Regelui va opune Frontiera Tomis Constanța, campioană națională în 2019, și Biruința Gherăiești, vicecampioană în 2019.

“În primul rând suntem bucuroși că în urma rezultatelor avute am reușit să ne calificăm în finala Cupei Regelui, una dintre cele mai importante competiții de oină! Acest meci se va juca pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din țară și va fi o transmis în direct pe Look TV +, nu ne poate face decât să fim mândrii și onorați să luam parte la acest eveniment important pentru fiecare persoană implicată în fenomenul oinistic!”, a spus Bogdan Lupșe, unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei Frontiera Tomis Constanța.

“Este un eveniment istoric și suntem mândri că vom și noi prezenți. În ultimii ani partidele cu Frontiera au fost extrem de spectaculoase și sunt sigur că români vor redescoperi frumusețea acestui sport”, a completat antrenorul celor de la Biruința, Ioan Chifan.

Cele două jocuri vor fi precedate de câteva momente spectaculoase.

Imnul de Stat al României și Imnul Regal vor fi interpretate, prin amabilitatea domnului director Vlad Mateescu, de Corul Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești, sub bagheta dirijorului Eduard Dinu.

Un alt super eveniment va fi oferit de către Federația Națională Columbofilă din România în colaborare cu crescătoriile columbofile. Cu această ocazie sute de porumbei își vor lua zborul, transmițând un mesaj de promovare a oinei la nivel național și internațional!

În plus, copiii vor avea ocazia să fie inițiați în sportul nostru național oina. Astfel, antrenorii din partea federației vor prezenta copiilor câteva elemente ale jocului de oină, ulterior fiecare copil va avea ocazia să încerce câteva elemente ale acestui sport. La final toți participanții vor fi premiați de către partenerul Federației Tedi cu produse specifice și vor primi din partea federației diplome de inițiere în oină!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.