Cel puţin 26 de morţi într-un raid israelian asupra unei zone rezidenţiale din Khan Yunes (presa palestiniană)

0
51
sursa foto: Reuters

Cel puţin 26 de persoane au murit şi 23 au fost rănite în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un bombardament israelian asupra unei zone rezidenţiale din localitatea Khan Yunes, din Fâşia Gaza, a informat agenţia de presă palestiniană Wafa, preluată de EFE și Agerpres.

Agenţia a relatat că “avioane ale ocupaţiei” au lansat mai multe atacuri consecutive asupra zonei rezidenţiale Medina Hamd şi că majoritatea celor ucişi sunt copii.

Sâmbătă se împlinesc 43 de zile de la atacul grupării islamiste palestiniene Hamas împotriva Israelului, de o amploare şi violenţă nemaiîntâlnite de la crearea statului în 1948. Atacul s-a soldat cu circa 1.200 de morţi, majoritatea civili, potrivit autorităţilor. Armata israeliană estimează că aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice în Gaza.

De atunci, Israelul a bombardat continuu Gaza şi a desfăşurat o operaţiune terestră cu scopul de a “anihila” Hamas. Bombardamentele au ucis peste 16.000 de persoane, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, controlat de Hamas.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.