Cel puțin 770 de studenți depistați cu COVID-19 la o universitate din Marea Britanie

0
137
sursa foto: getnorth2018

La Universitatea Northumbria din nordul Angliei au fost testați pozitiv pentru COVID-19 cel puțin 770 de studenți, a confirmat unversitatea pentru Euronews.

„Începând de vineri, 2 octombrie, putem confirma că știm 770 de studenți de la Universitatea Northumbria care au fost testați pozitiv pentru COVID-19, dintre care 78 sunt simptomatici”, a afirmat un purtător de cuvânt al universității.

„În prezent, toți studenții se autoizolează. Colegii lor de apartament și orice contact apropiat se autoizolează pentru 14 zile de asemenea, în acord cu îndrumările guvernamentale”, a mai adăugat acesta.

Universitatea a precizat că le asigură studenților alimente, pe perioada autoizolării.

Irim Ali, membru de cabinet în consiliul orășenesc din Newcastle pentru probleme de sănătate publică, a subliniat că universitățile au întreprins demersuri notabile pentru protecția sanitară a studenților, dar susține că „un mic număr de studenți subminează  aceste eforturi”.

Numărul de cazuri a crescut alarmant în Regatul Unit în ultimele săptămâni, cu aproape 7.000 de îmbolnăviri depistate într-un interval de 24 de ore anunțate doar vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.