CELCO sancționată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu în urma incendiului de la fabrică

0
224
Echipajele de pompieri după stingerea incendiului. FOTO ISU Dobrogea

Sâmbătă, 3 iulie, în jurul orei 16.00, un puternic incendiu a izbucnit într-o hală a fabricii de BCA, Celco din Constanța, de pe strada Industrială nr. 7. Întâi, un nor gros de fum s-a ridicat deasupra orașului, apoi au urmat mai multe explozii, focul acestora putând fi văzut de la distanță mare.

Specialiștii Gărzii de Mediu Constanța au fost la fața locului și după aproximativ două săptămâni au decis să amendeze firma CELCO cu 50.000 de lei.

”Urmare a incediului/exploziilor produse in data de 03.07.2021, incepand cu orele 16:00 la depozitele din cadrul fabricii de BCA din municipiul Constanta de pe strada Industrială, s-a constatat că operatorul economic nu a identificat și prevenit riscurile asupra mediului pentru depozitarea preparatului periculos – pastă de aluminiu. Pentru fapta săvârșită, GNM CJ Constanța a aplicat sancțiune contravențională în valoare 50 000 lei, conform prevederilor OUG 195/2005 art.96 alin1, pct 3, fiind impuse și măsuri referitoare la identificarea și prevenirea riscurilor generate de depozitarea și utilizarea substanțelor chimice și a preparatelor periculoase depozitate, gestionate, precum și pentru gestionarea corespunzătoare a tuturor deșeurilor rezultate din incendiu”, transmit reprezentanții Gărzii de Mediu.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.