Celebrăm Dobrogea, pe 14 noiembrie, doar on-line, anul acesta

1
246

Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Instituția Prefectului – Județul Constanța, Consiliul Județean Constanța și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Universitatea „Ovidius“ Constanța, celebrează și în acest an Ziua Dobrogei (14 noiembrie). În acest sens, se va desfășura un program județean integrat de acțiuni, cu titlul „Dobrogea online. Istoria și educația rezistă crizei“.

Administrațiile locală și județeană celebrează și în acest an Ziua Dobrogei, pregătind un program integrat de acțiuni ce se va derula în perioada 14-23 noiembrie, sub motto-ul „Istoria și educația nu abdică nici în situații de criză!“

Având în vedere situația epidemiologică actuală delicată și măsurile conexe acesteia, activitățile cultural-științifice se vor desfășura doar în spațiul virtual, on-line.

„Motto-ul ales pentru acest program ilustrează capacitatea societății românești, în ansamblul ei, de a nu abdica, în nicio situație de criză și nici în cea prezentă, de la onoranta ei obligație de a asigura transmiterea moștenirii noastre culturale ancestrale către noile generații. «Istoria și educația nu abdică nici în situații de criză!», acesta este mesajul de bază al programului. Dobrogea reprezintă expresia sintetică a acestei moșteniri culturale, care include fabuloase întâlniri perene și sistemice între culturi, tradiții, mentalități, cutume, confesiuni, etnii și, totodată, expresia unei rezistențe colective în fața crizelor, rezistență care se perpetuează și astăzi.

Mesajul pozitiv al acestui program găsește împreună Instituția Prefectului, autoritățile locale, comunitatea culturală și academică locală, cetățenii municipiului și județului Constanța, programul integrat de acțiuni construind o platformă de coeziune culturală și civică a instituțiilor și cetățenilor Dobrogei“, transmit reprezentanții Municipalității.

Principalele activități organizate de Primăria Municipiului Constanța în cadrul acestui program sunt:

  1. VOCILE DOBROGEI
  1. TINERII DOBROGEI
  • Concursul școlar tematic de creație literară (eseuri și compuneri), desene, grafică, fotografie, afișe și logo-uri cu tema „Dobrogea în care trăiesc“, dedicat elevilor din județul Constanța, desfășurat de Primăria Municipiului Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport a Județului Constanța.

III. VIITORUL DOBROGEI

  • Chestionar on-line cu tema „Orașul în care vreau să trăiesc“, adresat locuitorilor municipiului Constanța, derulat în perioada 16 – 23 noiembrie a.c. Chestionarul are ca obiectiv colectarea de propuneri privind îmbunătățirea calității vieții acestora și valorizarea patrimoniului Constanței.

V.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.