Ceremonia de Ziua Naționala va începe la ora 11.00, la Constanța: restricții de circulație între Dacia și ICIL

0
529

Ziua Națională a României va fi marcată la Constanța printr-o serie de acțiuni cu caracter militar și civil.  

Miercuri, 01 decembrie, la ora 09.00, este programată o festivitate de depunere de coroane la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central.

Ceremonia propriu-zisă va avea loc în zona din fața Monumentului Eroilor din Războiul de Independență, din parcul Casei de Cultură, începând cu ora 11.00. Pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu se va desfășura parada militară, la care vor participa membrii din cadrul Ministerului Apărării Naționale și ai altor structuri care aparțin instituțiilor statului.

Restricții de circulație, oprire și staționare

Pentru siguranța participanților la eveniment, miercuri, 01 decembrie a.c., începând cu ora 09.00, se vor institui restricții de circulație pentru toate categoriile de autovehiculele, pe tronsonul delimitat de Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, respectiv Bulevardul 1 Decembrie 1918, între Bulevardele I.C. Brătianu și Tomis.

Excepție fac mijloacele de transport în comun aparținând CT BUS S.A, care vor circula, după cum urmează:

  • în interval orar 09.00 – 12.00, mijloacele de transport în comun vor circula pe banda 3 a Bulevardului Alexandru Lăpușneanu, pe sensul de mers dinspre strada I.L. Caragiale spre Bulevardul Tomis;
  • în interval orar 12.00 – 13.00, circulația mijloacele de transport în comun va fi oprită;
  • în interval orar 13.00 – 14.00, mijloacele de transport vor circula pe banda 3 a Bulevardului Alexandru Lăpușneanu, în sensul de mers dinspre Bulevardul Tomis spre strada I.L. Caragiale.

De asemenea, în perioada în care traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe segmentul delimitat de Bulevardele Tomis și I.C. Brătianu, vor putea fi efectuate, în mod controlat, manevre de traversare pe relația „înainte“ a următoarelor intersecții:

  • Bulevardul Tomis cu Bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada Poporului/strada Portiței cu Bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada I.L. Caragiale cu Bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • strada I.L. Caragiale/strada I.G. Duca cu Bulevardul Alexandru Lăpușneanu;
  • Bulevardul 1 Decembrie 1918 cu Bulevardul I.C. Brătianu.

Accesul la eveniment se va realiza cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus. La punctul de acces, organizatorul va verifica atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu SARS-CoV-2.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.