Ceremonial în portul militar, de Ziua Marinei, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis

0
1044
Klaus Iohannis în portul militar - foto Cătălin Schipor

Prezent la Constanța, la sărbătoarea Zilei Marinei, organizată, anul acesta, în Portul Militar, președintele României, Klaus Iohannis, a lăudat activitățile și modul în care și-au îndeplinit misiunile marinarii români.

Apreciez sprijinul pe care Forțele Navale l-au acord în perioada pandemiei. În altă ordine de idei, regiunea Mării Negre este o zonă de interes pentru NATO. Vom continua demersurile pentru sporirea relațiilor cu aliații NATO, astfel încât securitatea națională să fie întărită. Forțele Navale Romane sunt parte importantă a Armatei Române. Misiunile lor nu pot fi îndeplinite doar  prin abnegația și dedicația marinarilor. Sunt necesare echipamente mai bune. Vom face demersuri în acest sens prin programe naționale. De asemenea, mai multe resurse înseamnă și o instruire mai bună a marinarilor“, a precizat președintele României.

După ceremonia din Portul Militar, președintele Iohannis a părăsit zona la bordul fregatei Regina Maria, urmând a participa la un exercițiu naval în acvatoriul Portului Constanța și în rada exterioară a acestuia.

Marinarii au prezentat exerciţiul naval întrunit ‘Forţele Navale Române 2020’, în acvatoriul portului Constanţa şi în rada exterioară a acestuia. Așa cum a fost anunțat anterior, exerciţiul a debutat cu secvenţe de combatere a migraţiei transfrontaliere realizate de Garda de Coastă, urmate de acţiuni ale scafandrilor de luptă de distrugere a dispozitivelor de cercetare submarină. În larg, navele aflate în dispozitivul fix vor respinge atacul aviaţiei inamice cu sistemele de artilerie de la bord. Protagoniştii acestei secvenţe sunt fregata ‘Regina Maria’, fregata ‘Mărăşeşti’, nava purtătoare de rachete ‘Lăstunul’, puitorul de mine şi plase ‘Viceamiral Constantin Bălescu’, corveta ‘Contraamiral Eustaţiu Sebastian’ şi dragorul maritim ‘Locotenent Lupu Dinescu’, iar rolul inamicului va fi jucat de aparatele de zbor ale Forţelor Navale Române şi Forţelor Aeriene Române. Pentru acest moment demonstrativ, au fost folosite aproximativ 1.200 de unităţi de muniţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.