Ceremonie organizată de militarii francezi, la Capu Midia, în memoria unui celebru pilot din primul Război Mondial

0
39

Militarii francezi ai detașametului de apărare antiaeriană MAMBA, dislocați la Capu Midia, l-au comemorat, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, pe căpitanul Georges Guynemer, unul dintre cei mai faimoși piloți francezi din Primul Război Mondial.

Cu această ocazie a avut loc și prezentarea noii comenzi a detașamentului francez. Reprezentanții delegației franceze au vorbit despre personalitatea pilotului care doborât mai multe avioane germane în timpul luptelor purtate în prima conflagrație mondială.

De asemenea, au subliniat faptul că, astăzi, prin sistemul de apărare sol-aer de rachete de ultimă generație dispus în poligonul complex de trageri de la Capu Midia, Franța apără România de potențiale amenițări aeriene și că militarii francezi vor contribui și de acum înainte la asigurarea misiunilor de apărare antiaeriană și antirachetă ale țării noastre.

“La ceremonie au participat ofițeri de rang superior ai armatei franceze, iar din partea conducerii Statului Major al Forțelor Aeriene, colonelul Bogdan-Nicolae Istrate, comandatul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer și colonelul Viorel-Eugen Bitan, comandantul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”. Dislocarea sistemului MAMBA în România face parte din setul de măsuri adoptate pentru consolidarea apărării flancului estic al NATO după invazia rusă în Ucraina”, a precizat lt. Anca Medrea, purtător de cuvânt al instituției.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.