Cetățean libanez cu carnet de marinar fals, descoperit în Portul Constanța Sud Agigea

0
34
FOTO CU ROL ILUSTRATIV sursa foto: sailor.pub

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Punctul de Trecerea Frontierei Constanţa Sud Agigea un cetăţean libanez, membru al echipajului unei nave sub pavilion Sierra Leone, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.

Marți, 4 mai a.c., ora 09.30, în urma controlului de frontieră efectuat de către  polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea asupra unei nave sub pavilion Sierra Leone, acostată în dana portului Constanța, sosită din Grecia, au descoperit un carnet de marinar, ce purta însemnele statului Micronezia, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.

În urma verificărilor s-a stabilit că respectivul document aparţine unui bărbat în vârstă de 49 ani, cetăţean libanez, care este încadrat ca membru de echipaj. Acesta a declarat că a achiziţionat carnetul de marinar, în localitatea Tripoli.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.

Totodată, armatorul navei a fost sancționat contravențional de către poliţiştii de frontieră cu suma de 8000 lei pentru aducerea în Romania de către transportator a străinilor fără documente de trecere a frontierei sau cu documente false / falsificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.