Chan Chan, una dintre vedetele Delfinariului este bolnavă. Reprezentațiile suspendate pe perioadă nedeterminată

0
723
Spectacol la Delfinariu. FOTO Cătălin SCHIPOR

Chan Chan a prezentat un comportament capricios încă de la sfârșitul lunii august, când i-au fost prelevate și primele probe de sânge, dar care nu au scos nimic anormal la iveală. Conducerea CMSN a decis să îi acorde o pauză, în ideea că este obosită.

Cu toată relaxarea, Chan Chan nu și-a revenit, iar îngrijorarea a crescut.

Starea ei s-a înrăutățit începând cu luna septembrie, a început să mănânce tot mai puțin. Am luat legătura cu dr. Tania Pavlovski Monreal, medica specialist în delfini, suspicionându-se o faringită, sau chiar un corp străin. Împreună am luat decizia de a-i face o endoscopie“ a precizat dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN.

S-a luat legătura cu medicul veterinar Constantin Isteme, care deține în capitală o clinică de endoscopie minim invazivă pentru animale, acesta dând asigurări că poate ajunge până în a doua cameră a stomacului delfinului.

I-am făcut ecografie cât era în apă și nu am depistat nici un corp străin. Apoi, cu ajutorul antrenorilor și mai multor slavamari am scos-o pe ChanChan pe uscat unde, dr. Isteme, împreună cu echipa sa – șase oameni în total, i-au făcut endosocopie. A fost descoperită o gastrită cronică, drept pentru care i-au fost prelevate și probe de țesut și de sânge, pentru a-i face morfologia mucoasei gastrice, dar și testare pentru COVID, delfinii făcând o formă digestivă“ a declarat managerul CMSN.

Acesta a precizat că până la refacerea lui ChanChan, reprezentațiile rămân suspendate.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.