Chef și voie bună la Cheile Dobrogei: mulți români au sărbătorit “Ziua Muncii” la iarbă verde

0
1287
Cheile Dobrogei de 1 Mai. Foto- Daniel Albu

Ziua de 1 Mai împarte românii în mai multe categorii, din punctul de vedre al locurilor unde petrec această zi. Referindu-ne strict la reginuea noastră, mulți români au ales litoralul cu tot ce presupune el. Așa cum era de așteptat, mulți au ales sudul litoralului, îndeosebi Vama Veche. La polul opus, sunt cei care au ales să petreacă la iarbă verde sau la pădure. La mare căutare au fost Cheile Dobrogei.

Mulți dintre românii aflați pe litoral, fie ei localnici sau turiști, au ales să petreacă ”1 Mai Muncitoresc” la picnic, la iarbă verde – vorba românului. Astfel, mulți s-au orientat către Cheile Dobrogei, o așezare pitorească cum numai Dobrogea poate oferi. Astfel, zona este foarte căutată în fiecare an în această perioadă, iar oamenii au venit care cu mașinile, care cu rulote, alții cu motociclete și tot așa.

Întreaga așezare s-a umplut de voie bună, veselie, muzică și miros de grătare, pentru că puțini au fost cei care au venit cu mâncarea gata preparată. Majoritatea au venit în spiritul tradițional al acestei Zile a Muncii cu celebrii mici și frigăruile pregătite în prealabil, pe care le-au fript la fațalocului.

Așa cum spuneam, sute de mașini au poposit, sâmbătă, în acest loc, iar zona a fost animată întreaga zi. Iar spre deosebire de alte dăți, s-ar părea că oamenii au înțeles că trebuie să trăiască în armonie cu natura și și-au strâns resturile, astfel încât zona a rămas curată.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.