Chițac, despre dezbaterile pe seama Regulamentului de acces în Zona Peninsulară

0
412

Edilul Constanței este mulțumit de faptul că proiectele implementate au dat naștere la discuții. Dar noul regulament de acces în Zona Peninsulară este foarte bun și acceptă dezbateri în acest sens dar nu și negocieri“.

În timp ce locuitorii zin Zona Peninsulară și cei care își desfășoară activități în zonă și sunt afectați de noile modificări „fierb“, primarul Constanței, Vergil Chițac nu s-a deplasat să discute cu ei. În schimb le-a transmis un mesaj.

Dragii mei, mă bucură faptul că proiectele pentru Constanța suscită dezbateri. Asta înseamnă că formăm o societate activă, care dă semne că nu vrea să repete greșelile ultimilor 20 de ani. Sunt un om al dialogului și cred că acesta este cel mai sănătos mod prin care putem progresa. Noul regulament privind accesul în Zona Peninsulară este un bun exemplu în acest sens. Deși s-a aflat în dezbatere publică conform legii și am ținut seama de multe dintre propunerile cetățenilor, acesta continuă să reprezinte un punct de interes pe agenda multora dintre dumneavoastră. Nu îmi place să mă joc cu vorbele. Voi lucra alături de echipa mea din Primărie pentru a reda centrul vechi pietonilor, nu mașinilor. De asemenea, vom sprijini financiar proprietarii să refacă fațadele clădirilor pe care le dețin. Acestea sunt obiective esențiale de la care trebuie să plece orice discuție. Așadar, avem punctul de plecare și știm cu exactitate unde vrem să ajungem. Dacă propunerile dumneavoastră, ori cele ale proprietarilor de clădiri sau de restaurante din centru converg în jurul aceleiași cauze, sunt deschis să dezbatem, constructiv, cum putem să ajungem în acel punct cât mai rapid și mai sănătos posibil. Și țin să subliniez foarte clar această nuanță: sunt deschis dezbaterilor, în niciun caz „negocierilor”.Constănțeni, sunt conștient de faptul că niciodată nu va fi toată lumea mulțumită. Este împotriva naturii să se întâmple asta într-o societate democratică. Nici la Oradea nu au fost mulțumiți oamenii când orașul s-a transformat într-un șantier. Nici la Cluj, nici la Sibiu. Dar priviți că, în cele din urmă, răbdarea le-a fost răsplătită. Ei deja au ceea ce noi abia ne apucăm să construim. Dar vă asigur că exemplul lor va fi urmat și aici, iar Constanța se va pune pe picioare“, a scris Vergil Chițac pe pagina sa de Facebook.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.