Chiţac, după mai multe zile de tăcere, mesaj pentru constănţenii care nu au apă caldă şi căldură: “Administrația publică locală, sub directa mea cordonare, lucrează 24 de ore din 24”

0
1668

De o săptămână, locuitorii municipiului Constanţa – cei racordaţi la sistemul centralizat de termoficare – stau în frig şi fără apă caldă. Motivul: desele avarii înregistrate ba la CET, la la RADET. Până la remediere, comentariile oamenilor nemulţumiţi “curg” pe reţeaua de socializare, mulţi dintre ei făcând referire la “moştenirea PSD”. Să nu uităm, totuşi, că CET nu are legătură că “moştenira” PSD! De cealaltă parte, fostul viceprimar PSD Costin Răsăuţeanu s-a trezit să critice actuala administraţie publică locală. Tragem linie… ajută sau încălzeşte pe cineva aceste comentarii? Domnilor, dar nu mai bine vă apucaţi de treabă?

După mai multe zile de tăcere, primarul Vergil Chiţac a anunţat sâmbătă seara şi ce a întreprins actuala administraţie publică locală. Postarea de pe Facebook este însoţită şi de un montaj video (iarăşi… nu încălzeşte cu nimic!). Iată mesajul: “Administrația publică locală, sub directa mea cordonare, lucrează 24 de ore din 24!Sunt pe deplin informat despre faptul că, de câteva zile, ne confruntăm cu o problemă extrem de gravă, aceea a lipsei apei calde și a căldurii în locuințe.Am fost prezent astăzi în cartierul Inel 2, acolo unde înregistrăm una dintre cele mai mari avarii la conducta de transport a agentului termic.Am vrut să culeg personal informațiile de la fața locului, să văd exact care este problema, ce soluții avem și cât ar putea dura punerea lor în operă.Mai mult, am vrut să mă asigur că echipele RADET sunt pe teren și beneficiază de toate dotările necesare pentru o intervenție cu rezultate cât mai rapide. Vă informez că, din păcate, cu astfel de situații ne vom confrunta și pe viitor. Conductele de transport al agentului termic sunt foarte vechi. Rețeaua datează de acum 50 de ani, în condițiile în care durata normală de viață este undeva la 20 de ani. Intervenim momentan punctual, acolo unde sunt cele mai grave probleme, urmând ca din primăvară rețeaua de transport să intre într-un amplu proces de modernizare.Din nefericire, în două luni nu putem remedia ceea ce ar fi trebuit să fie făcut în urmă cu mulți ani. Este ca o boală care netratată la timp a evoluat, iar acum presupune costuri uriașe pentru a fi vindecată, provocând în același timp mari suferințe.Vreau să vă asigur de operativitatea echipelor de lucru din teren și de efortul comun, susținut 24 de ore din 24, pentru rezolvarea acestei probleme.Vă asigur, de asemenea, de faptul că voi fi prezent la fața locului, peste tot unde sunt probleme. Doar în teren poți înțelege cu adevărat gravitatea unei situații sau modul în care trebuie intervenit. Repet, Primăria municipiului Constanța, sub comanda lui Vergil Chițac, este un serviciu care funcționează cu program non stop. Vă înțeleg și vă împărtășesc frustrarea și neajunsurile generate de situația creată”.

Edilul a fost fotografiat şi filmat, sâmbătă, în zona avariei, pe strada Nicolae Milescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.