Chițac: Luăm în calcul plata unor prime pentru fiecare asociaţie de proprietari ce îşi îndeplineşte obiectivele de reciclare

1
462

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, s-a întâlnit luna trecută, în fiecare weekend, cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

Împreună cu cei pe care i-a întâlnit, edilul a stabilit constituirea unor grupuri de lucru, sub forma unor comitete, care să ajute municipalitatea să pună în practică obiectivele comune ce ţin de bunul mers al cartierului şi per ansamblu al întregului oraş.

De-a lungul timpului, au fost situaţii în care legea sau hotărârile de Consiliu Local în privinţa îndatoririlor ce revin cetăţenilor au fost ignorate. De aceea, era necesară găsirea unei soluţii pentru a-i încuraja pe oameni să accepte responsabilitatea prezentului pentru a se bucura de schimbarea în bine a viitorului.

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, susține că: “Am demarat elaborarea unui proiect de recompensare a asociaţiilor de proprietari pentru colectarea selectivă şi pentru întreţinerea spaţiilor verzi. Luăm în calcul plata unor prime pentru fiecare asociaţie ce îşi îndeplineşte obiectivele de reciclare, aşa cum au fost stabilite la nivelul întregii comunităţi europene din care facem parte. Sumele de bani vor putea fi exclusiv folosite pentru îmbunătăţirea spaţiilor de folosinţă comună ale asociaţiei. Pentru întreţinerea spaţiilor verzi vom oferi prime în vederea achiziţionării celor necesare desfăşurării acestei activităţi.

Vom căuta o soluţie să extindem acest program la nivelul întregului oraş, astfel încât, fie că vor recicla, fie că vor contribui la înfrumuseţarea oraşului, constănţenii vor fi răsplătiţi. Voi continua comunicarea faţă în faţă cu cetăţenii, ca să hotărâm împreună priorităţile pentru fiecare comunitate în parte. Aveţi încredere!

A. V.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.