Cinci ani de la tragedia din Colectiv. Preotul Banu: “Dumnezeu să-i odihnească pe cei ce au pierit în acel incendiu, iar supraviețuitorilor tărie și putere de luptă”

0
373
Preotul Claudiu Banu. Foto cu rol ilustrativ

Au trecut 5 ani de la tragedia care a dus la pierderea a zeci de vieți și la condamnarea altor sute de tineri la suferință pe viață și România încă nu are un centru modern pentru tratarea pacienților cu arsuri, nici suficiente pături sau o bancă de piele, deși toate au fost promise de autorități.

Spitalele au început din nou să ascundă infecțiile nosocomiale, iar justiția nu a decis până acum cine este responsabil pentru viețile pierdute după incendiul de la Colectiv. Au fost 153 de secunde de coşmar, 65 de vieţi pierdute, sute de vieți multilate. Au trecut 5 ani. Pe 30 octombrie 2015, acolo erau resuscitaţi răniţii, iar părinţii îşi căutau cu disperare copiii.

Preotul Claudiu Banu, parohul Bisericii Sf. Mina din Constanța, a comemorat sâmbătă, 31 octombrie a.c., victimele de la Colectiv: “Și ei au fost astăzi în rugăciunile și în inimile noastre. Dumnezeu să-i odihnească pe cei ce au pierit în acel incendiu, iar supraviețuitorilor tărie și putere de luptă. Viața merge mai departe, acest dar minunat și scump”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Cinci ani de la #Colectiv. Avem zero sentințe definitive. Nu s-au construit centre de mari arși. Patronii clubului sunt liberi. Piedone e reales primar. Nicolae Bănicioiu și Ioan Lascăr sunt încă OK. Au mințit că avem de toate, au mințit că avem secție de arși funcțională la Floreasca. Au murit 65 de oameni, iar alte câteva zeci au trecut prin chinuri groaznice și încă suferă.Justiția se preface că funcționează. Mândru că sunt român“, susține Robin Simion pe rețeau de socializare Facebook.

Foto: Facebook

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.