Cine este bărbatul care a murit la Neptun, în timp ce practica kite-surfing

0
2510
sursa foto: Facebook

În cursul zilei de vineri, 7 mai a.c., un bucureștean, în vârstă de 36 de ani care făcea kitesurfing, în stațiunea Neptun, în zona La Steaguri, a murit după ce a pierdut controlul kite-ului și a căzut în apă, fiind astfel, primul turist înecat în apele mării, în acest sezon estival.

Din nefericire, deși cadrele medicale prezente de urgență la fața locului au efectuat protocolul de resuscitare nu i-au putut salva viața bărbatului.

Numele acestuia este Viorel Plesa, un pasionat de kitesurfing.

“Este vorba despre un bărbat, de 36 de ani, din județul Ilfov, care făcea kitesurfing, iar la un moment dat a pierdut controlul kite-ului și a căzut în apă. Din nefericire, a fost constatat decesul. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța, ieri după-amiaza.

Prietenii acestuia au transmis mesaje de condoleanțe: ”Lumea noasta iubitoare de apa a avut vant din belsug, dar totusi a fost o zi trista . Colegul nostru kiter, Viorel Plesa, a platit tributul suprem in valuri la Mangalia. Nu a fost accident, posibil un atac de cord. Vant bun oriunde vei naviga ridere!”, au scris aceștia în mediul online.

Ce este kitesurfingul 

Kitesurf-ul este un sport nautic în care o persoană se folosește de puterea vântului pentru a se deplasa pe apă, folosindu-se de ajutorul unui zmeu (kite), care va avea rol de tractare, precum și de o placă special concepută pentru acest sport.

Condițiile de practicare variază în funcție de loc, kiteboarding-ul putând fi practicat la ocean, la mare (cu sau fără valuri), pe lac sau în lagune (flat water).

Totodată, practicând acest sport, poți învăța o mulțime de trick-uri, de la sărituri înalte la trucuri de freestyle sau plimbări pe apă de-a lungul coastei, atunci când condițiile permit, desigur.

Kitesurfing în România se practica de aproape 20 de ani și din ce în ce mai multe persoane, indiferent de vârstă sau de condiție fizică, vor să descopere tainele acestui sport contagios, scrie boarders.ro.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.