Ciolacu, la un pas să cedeze. În ce condiții va vota prelungirea stării de alertă

0
341

Se va vota, nu se va vota prelungirea stării de alertă?

Partidul Social Democrat (PSD) se reunește, luni, 15 iunie a.c., începând cu ora 14:00, într-un Comitet Executiv Național,  în care va fi luată o hotătâre cu privire la a prelungi sau nu starea de alertă din România.

Liderul interimar Marcel Ciolacu a anunțat deja că e exclus ca social-democrații să voteze pentru extinderea situației excepționale de pe teritoriul țării în forma ultimelor 30 de zile, dar a subliniat că decizia finală va fi luată în ședința de la începutul acestei săptămâni.

„Am venit cu o decizie până la următorul Comitet Executiv, care va avea loc luni, când vom lua decizia finală. E exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă, în forma ultimelor 30 de zile. Mai exact, colegii mei au venit cu câteva propuneri clare către Guvern, respectiv când vor veni cu cererea de încuviințare a stării de alertă să cuprindă redeschiderea spitalelor pentru bolile cronice, redeschiderea spitalelor suport COVID, care nu au avut pacienți în ultima lună. Exclus continuarea procedurii de achiziții publice fără licitație sau angajări prin derogare de la lege. În schimb, considerăm că e necesară obligativitatea purtării de măști, cu respectarea limitării numărului de persoane pentru evenimente și, desigur, distanțarea socială”, a declarat Marcel Ciolacu, săptămâna trecută.

La rândul său, senatorul Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, a explicat că social-democrații nu vor vota prelungirea stării de alertă în forma actuală, cerând o stare intermediară de 15 zile, precum și și redeschiderea bisericilor și a restaurantelor din interiorul hotelurilor.

„Am decis în primă instanță să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă limitată, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să includă doar măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei. Nimic mai mult. E necesar, firește, ca autorităţile să poată dispune punctual de măsuri de siguranţă acolo unde este necesar și conform legii. Instituirea stării de urgenţă la nivel local va fi posibilă”, a declarat, duminică, 14 iunie a.c., Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Deci, Marcel Ciolacu, probabil, va vota ”starea de alertă”, însă, după cum susține, nu în forma actuală.

”În primul rând, nu ştim ce stare de alertă vom vota. Categoric, PSD nu va vota starea de alertă care a fost şi până acum. Împreună cu colegii am luat decizia să nu prelungim mai mult de 15 zile. Este de neacceptat ca după 3 luni de zile să nu începi un parteneriat cu românii, să le explici ce se întâmplă.”

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.