Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru președinția USR

0
136
Dacian Cioloș la Constanța

Copreşedinţii USR, Dacian Cioloş şi Dan Barna, merg în turul al doilea al alegerilor pentru noul președinte al partidului.

În primul tur al alegerilor interne ale USR, Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna – 14.404 voturi (43,9%) și Irineu Darău are 3.300 de voturi (10,1%), a anunțat purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Moşteanu.

Dintre cei 44.114 membri cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea 32.815 (74,4%).

„Procesul continuă cu turul al doilea. Astăzi vom avea o şedinţă de Birou Naţional, la ora 16,00. Vom discuta detalii despre turul doi, împreună cu Secretariatul General. În zilele următoare va începe turul doi, care se va încheia înainte de Congres. Avem Congres USR PLUS în nouă zile, astăzi vom lua şi decizii legate de organizarea Congresului“, a precizat Ionuț Moşteanu.

Reamintim că membrii USR au putut vota on-line, pe parcursul ultimei săptămâni, pentru noul preşedinte al partidului.

Rezultatul scrutinului va fi validat de Congresul USR din 2 şi 3 octombrie a.c., de la Romexpo.

„Nu vreau să cataloghez acest prim tur ca pe o victorie sau orice altceva care ar părea că e rezultatul unui război. Este o competiţie fără miză personală, este o alegere pentru viitorul partidului nostru, un vot pentru un USR PLUS mai bun şi mai capabil să ofere societăţii româneşti o şansă la o viaţă decentă şi normală, la prosperitate şi bucurie.

Este impresionantă participarea şi, prin numărul de membri care au votat, suntem un exemplu pentru ceea ce înseamnă să faci politică în România şi ce înseamnă implicarea reală. Este un exerciţiu de democraţie şi implicare, decent şi onest, pentru care meritaţi felicitări şi mulţumiri. Am putea spune că este o victorie a normalităţii modul în care s-au desfăşurat votul şi procesul electoral, dar îmi doresc să nu ne mai bucurăm de normalitate de parcă ar fi o excepţie. Rolul nostru în politică ar trebui să fie acela de a asigura normalitatea în fiecare zi, de a nu mai permite aventuri politice şi excese, pariuri şi riscuri nejustificate.

Singura mea rugăminte este să înţelegem că votul colegilor noştri, membrii USR PLUS, este dedicat schimbării în bine, principiilor pe care le-am asumat şi dorinţei de a munci mai mult şi mai eficient. Cred că se poate mai bine şi mai mult, iar noi suntem aici ca să ne ţinem de cuvânt faţă de voi toţi cei cărora vă cerem votul în aceste alegeri. În ceea ce mă priveşte, consider că partidul are nevoie de doi ani de construcţie intensă, la sfârşitul cărora să avem şanse reale la Preşedinţia României şi la o majoritate care să poată schimba şi reforma România“, a declarat Dacian Cioloş.

De cealaltă parte, Dan Barna a susținut că suspansul continuă şi este optimist în privinţa rezultatelor turului doi. El a spus că, în al doilea tur de scrutin, se va concentra să transmită mai clar mesajele sale membrilor partidului.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.