Cîțu o-ntoarce: „Sunt șanse mari să refacem coaliția cu USR“

1
271
Florin Cîțu. FOTO Cătălin SCHIPOR

După ce a tunat și a fulgerat împotriva USRiștilor, pentru că l-au demis, președintele PNL, Florin Cîțu, s-a declarat optimist după întâlnirea cu foștii parteneri de guvernare.

Miercuri, 3 noiembrie a.c., după ce a aflat care sunt condițiile PSD pentru a vota un nou guvern, președintele PNL, Florin Cîțu, nu mai vede incompatibilă refacerea alianței de guvernare.

După negocierile cu Dacian Cioloș, premierul interimar a declarat că „am avut o întâlnire foarte bună, care a semănat foarte mult și cu o terapie de grup, de care aveam nevoie. Am discutat despre principii, cum vom putea, dacă vom putea reface această coaliție și am discutat despre programul de guvernare (…)

Am agreat pe principii de a reface coaliția, am agreat că trebuie să fie un acord al coaliției mult mai în detaliu și am vorbit despre programul de guvernare“.

Astfel, miercuri nu s-ar fi discutat despre cine să fie noul premier și viitorii miniștri, ci doar pe baza principiilor de guvernare.

Dar Cîțu nu a exclus varianta ca USR să primească înapoi ministerele pe care le-au condus.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Negocierile vor bate pasul pe loc deoarece Catu vrea sa fie neaparat premier in continuare. Nu poate sa inteleaga ca in actualul Parlament nimeni nu va accepta asta. Nici macar Johannis.
    PNL are acum sansa sa puna un presedinte interimar si sa refaca coalitia. Altfel dispar dupa alegeri. Iar la PSD nu mai e loc pe liste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.