CJC cumpără servicii cadastrale și înscriere în cartea funciară a stațiilor de sortare deșeuri reciclabile și TMB din Ovidiu și Hârșova

0
106

Consiliul Județean Constanța continuă demersurile cu privire la Stațiile de sortare a deșeurilor din orașele Ovidiu și Hârșova. În luna iulie a anului curent CJC anunța faptul că lucrările de edificare a stațiilor de sortare a deșeurilor reciclabile și a stației TMB au fost finalizate.

Administrația județeană  a lansat o licitație publică în ceea ce privește achiziția de servicii cadastrale și înscriere în cartea funciară existentă, inclusiv releveele construcțiilor pentru imobilele „Stație de sortare deșeuri reciclabile și Stația TIMB- Ovidiu (Lot 1) și Stație de transfer Hârșova (Lot 2).” Valoarea estimată fără TVA  este 50.550 de lei.

Precizăm că  proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 și Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, fiind demarat încă din anul 2014.

Terenul pe care sunt amplasate investiţiile de la Ovidiu (stație de sortare și stație TMB) este în suprafaţă de 52.000 mp – extravilan și  face parte din domeniul public al unității administrativ teritoriale, transmis de Consiliul Local Ovidiu în administrarea Consiliului Județean Constanța (CJC).

Iar în orașul Hârșovam terenul este în  suprafaţă de 11.822 mp – intravilan și face parte din domeniul public al unității administrativ teritoriale transmis de Consiliul Local Hârşova în administrarea C.J.C şi preluat în administrare cu H.C.J Consiliul Judeţean Constanţa a implementat în cadrul Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Constanţa”, pe terenurile aparţinând domeniului public al UAT-lor respective şi aflate în administrarea CJC.

În urma punerii în posesie a planului de amplasament şi delimitare a imobilului, efectuat de către prestator pe fiecare lot în parte, Consiliul Judeţean Constanţa va adopta o Hotărâre de Consiliu Judeţean privind însuşirea imobilelor (construcţii) în domeniul public al judeţului Constanţa. Ulterior aprobării Hotărârii de Consiliu Judeţean privind însuşirea în domeniul public al judeţului Constanţa a imobilelor (construcţii) în cauză, achizitorul va pune la dispoziţia prestatorului restul de documente necesare întocmirii documentaţiei pentru înscrierea construcţiilor în Cărţile Funciare existente.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.